Selecteer een pagina

Massage voor het hele gezin

Online cursus voor grote en kleine gezinnen

Wat houdt deze actie in?

Wat moeten we gaan doen in het Paasweekend? Blijf zoveel mogelijk thuis wordt er gezegd, maar wat kunnen we thuis gaan doen?

Wat dacht je van masseren met het hele gezin?

Deze online cursus is geschikt voor grote en kleine gezinnen, met jonge kinderen en al wat oudere kinderen. Een cursus waarbij ontspanning en creativiteit samen komen.

Jullie leren een ontspannen massage te geven van hoofd, schouders, rug, armen en handen. Op een luchtige en speelse manier leer je met z’n allen hoe je een fijne en ontspannende massage kan geven op de kleding.

Creëer een moment van rust en ontspanning in de hectiek van alle dagelijkse bezigheden. Echt even tijd nemen en op een andere manier aandacht hebben voor elkaar.

Het belang van aanraking
Het aanraken hoort bij de eerste levensbehoeften van elk mens, net zoals eten, drinken en slapen. Vanuit een respectvolle aanraking met echte aandacht voor de ander, komen er in het lichaam stofjes vrij. Deze zorgen voor geluksgevoel, ontspanning, beter slapen en je lekkerder gaan voelen. Ook de weerstand wordt versterkt door de verbetering van lichamelijke processen en het verminderen van stress in het lichaam.

Inhoud van deze online cursus:
* Praktische informatie over massage, hygiene, wat je nodig hebt en hoe een ieder kan aangeven wat je wel en niet fijn vindt.
* Ontspanningsoefening die ieder voor zich maar wel tegelijkertijd gedaan kan worden.
* Hoe maak je contact op een zorgvuldige en prettige manier?
* Vier lessen met elk vijf technieken, in totaal dus 20 massagetechnieken.
* Speelse en leuke activiteiten in combinatie met de geleerde technieken.
* Een overzicht van versjes in combinatie met spelmassage.
* Alle technieken zijn gemakkelijk te begrijpen voor kinderen.

Haagse initiatiefnemer: OMB Academie